Wij hebben de beste tips voor een kleurrijke border op een rij gezet:

  • Gebruik verschillende kleuren maar zet geen kleuren die vloeken naast elkaar. Denk aan bijvoorbeeld het mooie pastel kleurenpallet van Campanula Ambella®. Witbloeiende of grijsbladige planten in je border zorgen voor mooie overgangen en een speels effect.
  • Om ervoor te zorgen dat jij jaarrond een aantrekkelijke border hebt, met verschillende planten die ieder seizoen bloeien, is het belangrijk rekening te houden met de bloeitijd van planten. De bloeimaanden staan op het etiket van een plant aangegeven.
  • Zorg voor afwisseling in de bloemvormen, groeihoogtes en bladvormen. Denk aan structuur planten, groenblijvers of hoge grassen. Eyecatchers kunnen ook niet ontbreken, dit zijn bloeiende planten in mooie kleuren.

De Campanula Addenda® bloeit jaarrond, meerdere keren in het jaar vanaf het vroege voorjaar. De Hebe Addenda® bloeit vanaf juli tot diep in de herfst. Beide planten zijn groenblijvend. Daarom zijn Hebe en Campanula de ideale planten om te gebruiken in een border. Hebe en Campanula kun je prima combineren met andere bloeiende vaste planten, maar ook eenjarige seizoenbloeiers.   

Meer Blogposts

DIY

Maak eenvoudig kleurrijke arrangementen met Addenda® Campanula

Creatief met de klassieke klokjesbloem Campanula Ambella Je terras of balkon verfraaien met een klassieke stijlvolle meerjarige plantenbak? Met Campanula Ambella® Intense Purple of Ambella® in ...

Bekijk video
Better
Together

Mixen met Addenda & Friends

Combineren maar met plantjes! Voor meer kleur, biodiversiteit en variatie in jouw tuin, terras, of balkon kun je de plantjes van Addenda combineren met elkaar en met friends!

Lees verder