B&B voor bijen

Blooming Bee&B brengt meer leven in je tuin, terras of balkon. Blooming Bee&B is een combinatie van vrolijke bloeiende plantjes gecombineerd met een hotel voor bijen! Blooming Bee&B is een insectenhotel boordevol nectar en stuifmeel van de Campanula bloemetjes. Na een heerlijke overnachting in het hotel, kunnen de bijen genieten van een nectarrijk ontbijtje; Bed&Breakfast!

Blooming Bee&B is leuk voor de bijtjes en prachtig voor op je terrastafel of aan je schutting. Van deze vrolijke bijvriendelijke Campanula plantjes word je direct vrolijk. Geniet samen met de bijen van een bloeiende tuin en terras!

Help de bijen

De bijtjes en andere insecten kunnen jouw  hulp goed gebruiken, er is wereldwijd sprake van massale bijensterfte en dit is een grote bedreiging voor onze voedselketen. De belangrijkste oorzaak hiervan is gebrek aan voedsel. Dankzij jouw aankoop van ‘Blooming Bee&B’ help je de bijen aan voedsel!

Waarom zijn de bijen belangrijk?

Bijen, vlinders en hommels hebben zowel voor onze samenleving als in de natuur een belangrijke functie. 80% procent van de planten op aarde is afhankelijk van bijen. Bijen bestuiven de planten en zorgen ervoor dat ze zich voortplanten. Daarnaast zijn bijen noodzakelijk voor het bestuiven van onze tuin- en landbouwgewassen. Zonder bijen zouden we bijvoorbeeld geen noten, fruit, groenten en chocolade kunnen eten.

De afgelopen jaren zijn steeds meer bijen verdwenen door steeds meer ontbossing en versteniging. De groei van steden zorgt voor steeds meer stenen en dus minder groen in onze omgeving. Bijen zijn voor hun voortbestaan namelijk volledig afhankelijk van door bloemen geproduceerd voedsel, zoals nectar en stuifmeel. Dus ga aan de slag en zorg voor een zo groen mogelijke leefomgeving en bestel Blooming Bee&B!

Blooming Bee&B 100% duurzaam & recyclebaar

Blooming Bee&B wordt verpakkingsvrij geleverd. De plantenbox van FSC gecertificeerd dennenhout is tegelijkertijd de verzenddoos. De planten worden biologisch verpakt in potjes van 100% bamboepapier en verpakkingspapier van plantaardig restmateriaal. Blooming Bee&B compenseert haar toch al minimale footprint met de aanplant van bamboe in Oeganda. Daarbij wordt het Blooming Bee&B in elkaar gezet door medewerkers van een participatiebedrijf. Hier kunnen medewerkers elk naar hun eigen vermogen meewerken en zo dragen we hiermee bij aan een zinvolle en duurzame dagbesteding.

Hoe verzorg ik Blooming Bee&B

Voor deze seizoenenlange bloemenzee vraagt de Addenda Campanula bijzonder weinig terug. Met het slimme watergeef systeem hoef je alleen het waterreservoir op peil te houden. Check het waterpeil in de Bee&B box een keer extra na een harde regenbui of bij hoge temperaturen. De rest gaat vanzelf. Campanula houdt van een half zonnige plek en is winterhard. Verwijder regelmatig haar uitgebloeide bleomen en ze zal nog langer blijven bloeien. Als de planten zijn uitgebloeid, gooi ze niet weg! Plant Campanula in de volle grond en ze zal ieder jaar weer haar bloemen laten zien en de bijtjes voorzien van voedsel.

Just add love

  • Check wekelijks het waterpeil in het waterreservoir en hou deze op peil, bloeit 4-6 weken lang
  • Zet Blooming Bee&B op een half-zonnige plek
  • Verwijder regelmatig haar uitgebloeide bloemen
  • Als campanula is uitgebloeid, plant haar in de tuin!

Over Blooming Bee&B

Blooms out of the box & Addenda® werken samen aan meer groen geluk voor mens en natuur. Je inspireren en verrassen op een groene manier is onze gezamenlijke missie.

Blooms out of the Box – Slimme verpakking & pot

De slimme en duurzame verzendverpakking en box is bedacht door Blooms out of the Box: “Wij kregen het idee voor Blooms out of the Box, toen we bedachten dat het superfijn zou zijn dat wanneer je bloemen en planten verstuurt, je er dan ook meteen een pot of vaas bij kunt geven. Of nog beter; dat je de verzendverpakking kunt gebruiken als pot of vaas. Zo gebruik je geen extra grondstoffen, die meteen weer worden weggegooid. En alles heeft een dubbele functie.” aldus de bedenkers van het unieke Blooms out of the Box Simon Speelman en Erna Ebbinge