Wie wij zijn

Een vereniging voor telers

Telersvereniging Addenda® werd in 2007 opgericht. Een aantal kwekers besloten te gaan samenwerken en in de band met veredelaars te investeren om betere resultaten te bereiken.  Als één van de eerste telersverenigingen in Nederland beschikt Addenda® over een breed assortiment Campanula en Hebe. Van planten in kleine potmaten, tot patiopotten- en hangpotten. De telersvereniging telt nu 15 leden in Nederland en België en heeft 8 licentie kwekers in Nederland en de rest van Europa.

Van veredeling tot het verleiden van de consument

Addenda® heeft de regie over het stek- en bewortelingsproces in Afrika en Nederland. Ook wordt er binnen Addenda® gebruik gemaakt van de kennis en expertise van kwekers op het gebied van productontwikkeling, stek en beworteling. Naast stekleverancier is de vereniging ook een marketingorganisatie en regisseert zij de keten zodat de seizoenproducten vraag gestuurd in de markt gezet worden.

Met vakmanschap en passie telen onze kwekers meer dan 8.000.000 planten per jaar. Het assortiment van Addenda® bestaat uit twee producten en diverse productgroepen:

Over Hebe Over Campanula

Merk Addenda®

Als het merk Addenda® op een plant staat, weet je dat je topkwaliteit krijgt. Elke plant heeft een eigen merk en een eigen identiteit, daardoor kun je een bewuste aankoopkeuze doen. Naast het feit dat je kunt rekenen op kwaliteit, geven wij je ook zekerheid van een steeds groeiend assortiment. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten is de behoefte van de consument ons primaire uitgangspunt. Dit alles realiseren wij in combinatie met een milieuvriendelijke teelt.

Onze Waarden

Onze waarden vormen de grondslag voor alles wat we doen. Waarden geven richting aan de manier waarop we ons gedragen en beslissingen nemen, wat belangrijk voor ons is, hoe we werken en wat ons onderscheidt.

Innovative: WIJ CREËREN

Innovatie staat voorop bij Addenda® en daarom zoeken wij continu naar vernieuwing en optimalisatie voor onze processen en producten. Wij ontwikkelen sterke en mooie nieuwe soorten. Bij Addenda® inspireren en verrassen wij altijd

Together : WIJ VERBINDEN

Addenda® is een telersvereniging, een groep van kwekers met jarenlange ervaring. Met onze klanten, kwekers en partners werken we intensief samen en streven we naar het beste, meest duurzame assortiment om zo samen de verwachtingen van consumenten waar te kunnen maken en overtreffen.

Unique : WIJ MAKEN HET VERSCHIL

In tuincentra, bij bloemisten en online vind je ons brede assortiment. We zorgen voor veel variatie in soort, kleur en maat. Onze unieke concepten zijn innovatief en onderscheidend. Productontwikkeling koppelen we aan promotie- en verpakkingsmateriaal. Zo maken we het verschil.

All aware : WIJ DOEN WAT WE BELOVEN

De kwekers van Addenda® zorgen voor een duurzame teelt met voortdurend aandacht voor mens, dier, de bij en milieu. Verduurzaming is een continu proces bij Addenda®. Samen kunnen we meer impact maken en een bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

Just Add

Kies je voor Addenda®, dan krijg je prachtige en ijzersterke bloeiende planten. De planten zijn met zorg en liefde grootgebracht bij onze kwekers en zijn gemakkelijk in onderhoud. Het enige wat ze nodig hebben is een scheutje liefde; Just add love!

Onze Kwekers

Kwekerij Bergcamp

www.bergcamp.nl

OK Plant

www.okplant.nl

Kuivenhoven Poeldijk

Montis Plant

www.montisplant.nl

Van den Berg De Lier

www.vandenbergdelier.nl

Kwekerij Meerrust

Kwekerij Marcel Vijverberg

www.marcelvijverberg.nl

Endhoven Flowering Plants

www.endhoven.nl

Kwekerij Roest

www.kwekerijroest.nl

Natuurlijk Hopmans

FlevoFlora

www.flevoflora.nl

Boomkwekerij Out

www.boomkwekerij-out.nl

About Plants

www.aboutplants.nl

Erik Boterdaele (BE)

www.boterdaele.be

Van de Casserie (BE)