Ontwikkeling bij de bron

Addenda® kweker en veredelaar Rudolf Hopmans: “Ik ben altijd op zoek naar verbetering binnen onze Hebe rassen. Voor een consument is dat niet direct te zien, maar ik kijk heel precies naar productontwikkeling, bijvoorbeeld dat de planten langer bloeien, mooier bloeien of langer houdbaar zijn. Ik vind het ook mooi om te zien dat de Hebes enorm in trek zijn bij bijen en vlinders, ook die specificatie is van belang. Voor komend seizoen is het gelukt om nieuwe of verbeterde Hebes aan te kunnen bieden. Iedere grote of kleine positieve ontwikkeling draagt weer bij aan een fijne Hebe beleving bij de consument. Daar doen we het voor!”

Hebe Petita®

Na jaren van veredeling zijn de verbeterde soorten van Hebe Petita® klaar voor hun introductie. De groei van de planten is nu meer bolvormig en compact te noemen. Het blad is puntiger en de bloem is groter (2-3 cm) dan bij haar voorganger. De Hebe Petita® collectie is verkrijgbaar in de kleinere potmaten 10,5 en 12 cm. Waar vorig jaar de Hebe Petita Blue al verbeterd was, geldt dat nu ook voor de kleur White. Naast voorgenoemde kleuren wordt er nu ook een extra kleur toegevoegd: Hebe Petita® Red. Deze nieuwe kleur heeft opvallende rood-roze bloemetjes.

Hebe Donna ® Alina

De kleurrijke Hebe Donna® serie wordt uitgebreid met een spectaculaire donkerroze variant met de naam Alina. Dit nieuwe soort heeft de kenmerkende grote pluimen van maar liefst 5 tot 7 cm die mooi boven het gewas uitgroeien. De plant zelf blijft mooi groen, heeft veel vertakkingen en heeft mooi grof en glanzend blad.

Vanaf begin juli is het complete Hebe assortiment van Addenda® weer beschikbaar in diverse potmaten, van 10,5 cm tot 50 cm.

Meer Blogposts

Nieuw en duurzamer etiket in 2023 voor Addenda®

We staan aan de start van het Campanula seizoen en de prachtig bloeiende Campanula’s van Addenda® vind je straks weer in het tuincentrum. Dit seizoen introduceren we voor Campanula een gloednieuw ...

Lees verder
Nieuwe
Hebe
Etiketten

Een nieuwe etikettenlijn voor Hebe Addenda

Begin dit jaar introduceerde Addenda al een nieuwe etiketten lijn voor Campanula Addenda. Daarmee kon de lijn voor Hebe niet achterblijven. Aan de start van het Hebe seizoen introduceren zij ook ...

Lees verder
Nieuw

Addenda® lanceert business website

De business website van Addenda® is volledig ingericht voor verkoop- en marketing ondersteuning aan Addenda®’s business klanten zoals tuincentra, bloemisten, bouwmarkten en exporteurs.

Lees verder