Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop

Addenda planten worden gekweekt met aandacht
voor mens en milieu

Wij, de kwekers van Addenda brengen in samenwerking met tuincentra en bloemisten bloeiende tuinplanten op de markt zoals Campanula en Hebe onder het merk Addenda. Wij streven ten allen tijde naar de beste en mooiste soorten. Daarvoor selecteren we met zorg de betere rassen en zetten we onze tijd en energie op een efficiënte manier in, met aandacht voor mens en milieu.

Voor de productie

van kwalitatieve planten maken we bij Addenda gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en zo veel mogelijk groene alternatieven. Gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt om schadelijke organismen, zoals
onkruid, schimmels en bacteriën te bestrijden en zo een gezonde plant te leveren aan de consument waar men jarenlang plezier aan beleeft. Bij Addenda begrijpen we dat je extra lang van je planten wilt genieten in de tuin. Onze kwekers doen er dan ook alles aan om de plant zo weerbaar mogelijk te telen.

Voor het bestrijden 

van eventuele ziekten en plagen, maken we zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke bestrijders. De middelen die gebruikt worden, moeten veilig zijn voor mens en milieu. Bij Addenda maken we uitsluitend gebruik van goedgekeurde middelen door het CTGB, deze zijn beoordeeld op veiligheid voor mens, dier en milieu. Daarbij heeft er de afgelopen jaren bij Addenda een verduurzamingsslag plaats gevonden met het streven naar gebruik van zo veel mogelijk groene middelen in onze productieketen.

Onze werkwijze is dat we in het productieproces handelen met de juiste positieve intenties voor de bij en milieu. We volgen de ambitie van Tuinbranche Nederland met bovenwettelijke ketenafspraken die in samenwerking met CLM (CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van landbouw, voedsel, natuur en milieu) is opgesteld is en gecontroleerd wordt door Stichting Natuur en Milieu. Daarbij was in 2017 één van de stappen om de overtuigend bij onvriendelijke middelen, neonicotinoïden, bovenwettelijk niet meer te voeren. Door middel van residu-analyses door onafhankelijke labs bij onze telers en stekleveranciers monitoren we structureel op het gebruik van middelen.

Onze werkwijze gaat met het monitoren van de productie keten verder dan onze telers. Naast controle en sturing van onze telers en (internationale) stekleveranciers op gewasbeschermingsmiddelen, is onze exclusieve samenwerking met veredelaars hierin een mooi voorbeeld waarin we samen werken aan duurzame topvariëteiten. Zo sturen we aan op optimale consumentenwaarde als houdbaarheid en bloeirijkheid, ziekte resistentie en genetische eigenschappen als compactheid. Omdat er sprake is van internationale productie (denk aan stekproductie in Afrika), hanteren we de Nederlandse wet als leidend voor de hele productie keten. Uiteraard zetten we gelijk in op verbeteringen indien nodig blijkt.