Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop

BEE CITY van Addenda® op de Floriade

English

Welkom bij de BEE CITY van Addenda®
een groen paradijs voor insecten

Welkom bij de BEE CITY van Addenda®; een groen paradijs voor vlinders, vogels, lieveheersbeestjes, torretjes en bijtjes. Dit is de ideale stad voor alle dieren! Het paradijs ziet er aantrekkelijk uit voor iedereen maar pas op; de BEE CITY is alleen toegankelijk voor de insecten en dieren. De bloeiende plantjes die je in en rondom de BEE CITY ziet zijn Addenda® Hebe’s.
Bijen en vlinders zijn gek op de Hebe’s vanwege hun heerlijke nectarrijke bloemetjes. Voor het realiseren van de BEE CITY hebben wij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame recyclebare materialen zodat de bijtjes en vlinders van april tot en met oktober naar hun zin hebben!

Be(e) King or Queen & win een bloeiend bijenhotel!

Plaats jouw foto op Instagram of Facebook met hashtag #ADDENDAFLORIADE2022 en wie weet word jij de winnaar van de Blooming Bee&B.

Elke maand verloten we 4 Blooming Bee&B’s onder de inzendingen.

Be(e) friendly

Wat betekent Be(e) friendly nou eigenlijk? Wees vriendelijk voor de bijen en de natuur!

Help de bijen aan voedsel door het planten van diverse bloeiende planten zoals Campanula van Addenda! Een gezonde plant is voedsel voor de bij, gezonde bijen zijn voedsel voor de mens. Daarom maakt Addenda zicht hard voor gezonde planten die veilig zijn voor dier en milieu.

Zet je Campanula in de tuin, dan komen de bijen vanzelf. Win-win: je tuin bloeit mooi en je helpt de bijen.

Zet je Campanula in de tuin, dan komen de bijen vanzelf. Win-win: je tuin bloeit mooi en je helpt de bijen.

Hoe meer plantjes in de tuin hoe beter voor de biodiversiteit, tegel eruit en planten erin!

Hoe meer plantjes in de tuin hoe beter voor de biodiversiteit, tegel eruit en planten erin!

De plantjes worden door onze kwekers zo duurzaam mogelijk opgekweekt.

De plantjes worden door onze kwekers zo duurzaam mogelijk opgekweekt.

Hebe – struikveronica

In de BEE CITY zie je vrolijke Addenda® Hebe plantjes, ook wel bekend als de struikveronica. Hebe is een rijkbloeiende plant waarvan je extra lang kan genieten. Net zoals de bijen en vlinders: door hun nectarrijke bloemetjes zijn insecten gek op Hebe. 

Kunstgras van de toekomst gebruikt in BEE CITY

Het kunstgras in de BEE CITY is niet zomaar kunstgras, er is gekozen voor een duurzame grasmat van FieldTurf. De grasmat is grotendeels gemaakt van gerecycled plastic en oude kunstgrasmatten. Doordat alle materialen bestaan uit één soort plastic wordt de mat aan het einde van de levensduur geen afval maar volledig gerecycled. Van de grondstoffen uit de oude grasmat kan een nieuwe grasmat gemaakt worden. Een duurzame, circulaire grasmat dus! Na afloop van de Floriade Expo 2022 zal het kunstgras een tweede leven krijgen of weer door FieldTurf worden ingenomen om de grondstoffen te kunnen gebruiken voor het maken van nieuw kunstgras.

Een tuin vol vlinders en bijen! 

Creëer een eigen BEE CITY in je tuin of op je terras 

shop Blooming Bee&B en campanula planten in onze webshop

Kijk mee!

Addenda® is een merk voor bloeiende planten opgericht door een vereniging van kwekers. Als ons merk erop staat, weet je dat je topkwaliteit krijgt. Addenda® kwekers telen voor jou de beste en mooiste planten waar jij, maar ook de bijen, jarenlang plezier van hebben. Tijdens ons kweekproces staat aandacht voor mens, dier en milieu centraal. Nieuwsgierig naar hoe het proces van kweken verloopt?

Ben je niet op de Floriade, 

maar wil je graag een bezoek brengen?

Floriade Expo 2022 vindt vanaf 14 april 2022 t/m 9 oktober plaats in Almere, centraal gelegen in Nederland. Voor tickets en meer informatie bezoek Floriade.com. Je kunt Addenda® vinden in de belevingskas!