Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop

Waarom Blooming Bee&B?

Gratis verzending bij 2 stuks

Maandenlang bloeiplezier

Verse geleverd vanaf kweker

Voeg kaartje toe in checkout!

B&B voor bijen

Met dit bloeiende Bee&B breng je meer leven in je tuin, terras of balkon. Met de Blooming Bee&B creëer je een B&B voor bijen en andere insecten in je tuin!

Blooming Bee & B is een insectenhotel boordevol nectar en stuifmeel van de campanula bloemetjes. Na een heerlijke overnachting in het hotel, kunnen de bijen genieten van een nectarrijk ontbijtje; Bed&Breakfast!

Cadeau tip! 

Met dit unieke bloeiende bijenhotel heb je een origineel cadeau! 

De Blooming Bee&B box bestaat uit 2 vrolijke campanula plantjes en een bijenhotel in één. 
Blooming Bee&B is ook nog eens heel makkelijk. Je pakt Blooming Bee&B uit, vult het waterreservoir in de box met water tot aan het waterpeil, je zet haar op een leuke plek in je tuin of op je balkon en genieten maar!

Door het slimme waterreservoir in de box hoef je alleen af en toe het waterpeil te checken, maar daar heb je geen groene vingers voor nodig!

Met Blooming Bee&B help je de bijen aan voedsel

De bijtjes en andere insecten kunnen jouw hulp goed gebruiken, er is wereldwijd sprake van massale bijensterfte en dit is een grote bedreiging voor onze voedselketen. De belangrijkste oorzaak hiervan is gebrek aan voedsel. Met ‘Blooming Bee&B’ help je de bijen aan voedsel en een veilige plek!

Waarom zijn bijen belangrijk?

Bijen, vlinders en hommels hebben een belangrijke functie. 80% procent van de planten op aarde is afhankelijk van bijen. Bijen bestuiven de planten en zorgen ervoor dat ze zich voortplanten. Daarnaast zijn bijen noodzakelijk voor het bestuiven van onze tuin- en landbouwgewassen. Zonder bijen zouden we bijvoorbeeld geen noten, fruit, groenten en chocolade kunnen eten.

In 5 stappen geniet je van Blooming Bee&B

Blooming Bee&B 100% duurzaam & recyclebaar

Blooming Bee&B wordt verpakkingsvrij geleverd. De plantenbox van FSC gecertificeerd dennenhout is tegelijkertijd de verzenddoos. De planten worden verpakt in potjes van 100% bamboepapier en het verpakkingspapier is van plantaardig restmateriaal. Blooming Bee&B compenseert haar toch al minimale footprint met de aanplant van bamboe in Oeganda. Daarbij wordt het Blooming Bee&B in elkaar gezet door medewerkers van een participatiebedrijf. Hier kunnen medewerkers elk naar hun eigen vermogen meewerken en zo dragen we hiermee bij aan een zinvolle en duurzame dagbesteding.

Verzorgingstips

Voor deze seizoenen lange bloemenzee vragen de Addenda® Campanula’s bijzonder weinig terug. Met het slimme watergeef systeem hoef je alleen het waterreservoir op peil te houden. Check het waterpeil in de Bee&B box een keer extra na een harde regenbui of bij hoge temperaturen. De rest gaat vanzelf.

Campanula houdt van een half zonnige plek en is winter- hard. Verwijder regelmatig haar uitgebloeide bloemen en ze zal nog langer blijven bloeien. Als de planten zijn uitgebloeid, gooi ze niet weg! Plant campanula in de volle grond en ze zal ieder jaar weer meerdere keren haar bloemen laten zien en de bijtjes voorzien van voedsel.

Hou het waterresservoir
op peil

Zet Blooming Bee&B op een
half-zonnige plek

Verwijder regelmatig haar
uitgebloeide bloemen

Als campanula is uitgebloeid,
plant haar in de tuin!

Over Blooming Bee&B

Blooms out of the box & Addenda® werken samen aan meer groen geluk voor mens en natuur. Je inspireren en verassen op een groene manier is onze gezamenlijke missie!

De slimme en duurzame verzendverpakking en box is bedacht door Blooms out of the Box: ‘Wij kregen het idee voor Blooms out of the Box, toen we bedachten dat het superfijn zou zijn dat wanneer je bloemen en planten verstuurt, je er dan ook meteen een pot of vaas bij kunt geven. Of nog beter; dat je de verzendverpakking kunt gebruiken als pot of vaas. Zo gebruik je geen extra grondstoffen, die meteen weer worden weggegooid. En heeft alles een dubbele functie.’ aldus de bedenkers van het unieke concept Blooms out of the Box, Simon Speelman en Erna Ebbinge.

Addenda® – kweker van de plantjes

Addenda® is een merk voor b(l)oeiende planten opgericht door een vereniging van kwekers. De kwekers van Addenda streven naar het kweken van mooie, sterke planten waar je lang plezier van hebt. Daarbij is er voortdurend aandacht voor mens en milieu. De kwekers van Addenda willen je graag inspireren om je tuin, terras of balkon bijvriendelijk te maken door meer biodiversiteit te creëren in de tuin. Tegel eruit, groen erin. Groen is goed voor jou en de bijen, dus jij blij en de bijen blij!

Voor de bezige bijtjes

Ben jij een bezige bij en hou je van knutselen? Met deze tips maak je je tuin nog origineler en gezelliger voor de bijen en jezelf!

Tip 1
Hang de Blooming Bee&B box op aan je schutting, schuur of een boom met een plankdrager of stevig touw op een half-zonnige plek!

Tip 2
Heb je de plantjes in je tuin geplant, en wil je nog meer woonruimte creëren voor de bijen in je tuin, maak dan van de Bee&B box een groot bijenhotel door de lege gaten waar de plantjes zaten op te vullen met bamboe stokjes, leem en hooi.