Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop

Bee friendly

English

Addenda® planten:
een groen paradijs voor insecten

Bijen, we kunnen niet zonder ze. 80% van de planten op aarde is afhankelijk van deze vliegende insecten. Bijen bestuiven planten en zorgen ervoor dat ze zich voortplanten. Daarnaast zijn bijen noodzakelijk voor het bestuiven van onze tuin- en landbouwgewassen. Zonder bijen zouden we bijvoorbeeld geen noten, fruit, groenten en chocolade kunnen eten. Helaas is er wereldwijd sprake van massale bijensterfte en dit heeft grote invloed op onze voedselketen. Het begint bij voedsel voor de bij: bloeiende planten. Je kan het zien als een vicieuze cirkel: een gezonde plant = voedsel voor de bij, gezonde bijen = productie van voedsel voor de mens. Daarom maakt Addenda zicht hard voor gezonde planten die veilig zijn voor dier en milieu.
De kwekers van Addenda streven naar het kweken van de beste en mooiste soorten planten. Maar dit hele proces gaat niet alleen over de productie van planten, zij telen met aandacht voor mens, dier en milieu. De plantjes worden zo duurzaam mogelijk opgekweekt. Denk aan het hergebruiken van plastic en afbreekbare labels. Tijdens de teelt worden ook gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Dit voorkomt dat de planten last krijgen van ziekten en plagen. De gewasbeschermingsmiddelen die onze kwekers gebruiken zijn uitsluitend goedgekeurde middelen door het CTGB (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden). Het CTGB beoordeelt of gewasbeschermingsmiddelen veilig zijn voor mens, dier en milieu én of ze werkzaam zijn. Zij bepalen aan de hand van internationale afspraken of een middel gebruikt mag worden

Hoe word jij Be(e) friendly? 

Wil jij jezelf inzetten voor de bijen, vlinders en andere insecten? Lees hier wat jij kunt doen

Een tuin vol bloeiende planten

Kies voor planten in je tuin of op je terras die lang bloeien. De Hebe van Addenda zijn bijen zeker tot de eerste vorst verzekerd van voedsel. De Hebe bevat meer nectar dan de meeste andere bloeiers. Met Hebe help jij de bijen aan voedsel én staat je tuin voor een langere tijd in bloei: win-win! 

Biodiversiteit – Tegel eruit, plant erin

We zien het tegenwoordig veel, moderne tuinen met veel steen en weinig groen. Maar juist dat groen, de verschillende soorten planten, dieren, micro-organismen en schimmels zijn zo belangrijk voor mens, dier en milieu. De particuliere tuin is de belangrijkste voedselbron voor bijen en andere insecten. Bijen vinden hun voedsel op de planten in jouw tuin. Veel groen verhoogt de kwaliteit van ons leven en dat van onze omgeving én staat ook nog eens prachtig in je tuin. Zet je tuin of balkon daarom vol met verschillende, nectarrijke planten (Hebe is daar één van 😉) en plaats bijvoorbeeld insectenhotels.

Blooming Bee&B

Om mensen te inspireren en verassen op een groene manier hebben wij in samenwerking met Blooms out of the box een bloeiend bijenhotel ontwikkeld. De Blooming Bee&B is een Bed & Breakfast voor bijen: een slaapplek én voedsel in één. De Blooming Bee&B draagt bij aan de biodiversiteit in je tuin.

Een tuin vol vlinders en bijen! 

Creëer een eigen BEE CITY in je tuin of op je terras

shop Blooming Bee&B en campanula planten in onze webshop

Do it yourself!

Een insect-vriendelijk arrangement staat vol pollen- en nectarrijke planten, bekijk de video en Do it yourself!

Ben je niet op de Floriade, 

maar wil je graag een bezoek brengen?

Floriade Expo 2022 vindt vanaf 14 april 2022 t/m 9 oktober plaats in Almere, centraal gelegen in Nederland. 

Voor tickets en meer informatie bezoek Floriade.com. Je kunt Addenda® vinden in de belevingskas!